200 ezres támogatást kaphatnak a trabantosok

200 ezer forint vissza nem térítendő támogatást is kaphatnak a kétütemű Trabantok tulajdonosai, ha autójukat kivonják a forgalomból és katalizátoros járművet vásárolnak. A pályázatokat júliusig lehet leadni, nyugdíjasok és mozgáskorlátozottak számíthatnak az állami támogatásra.

Fotó: Fábián Évi

Az uniós csatlakozás után már csak katalizátorral felszerelve lehetne a kétütemű Trabantokat használni, ennek felszerelése azonban többe kerülne, mint amennyit az autók többsége ér. Ezért a környezetvédelmi tárca pályázati pénzekből támogatja a nyugdíjas és mozgáskorlátozott trabantosokat.

Július 15-ig lehet támogatást igényelni az Országos Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Főigazgatósághoz címzett kérvényekben. A mozgáskorlátozott Trabant-tulajdonosok akár 200 ezer forint vissza nem térítendő pénztámogatást vagy 400 ezer forint kölcsön utáni kamattámogatást kaphatnak. Ez a pénz azoknak jár, akik vállalják, hogy kivonják a forgalomból kétütemű autójukat és helyette 10 évesnél fiatalabb, négyütemű, katalizátoros autót vásárolnak.

Emellett azok a nyugdíjas trabantosok, akik mindenképpen ragaszkodnak járművükhöz, katalizátor felszereléséhez kérhetnek 20 ezer forintot - olvasható a minisztérium honlapján.

KAPCSOLÓDÓ CIKK