Benyújtotta a vádiratot a Fővárosi Ügyészségi Nyomozó Hivatal Molnár Csaba ügyében. A volt K&H-s rendőrnyomozót hivatali visszaéléssel, vesztegetéssel és államtitoksértéssel vádolják.

Forrás: MTI
Molnár Csaba

Döntött a Fővárosi Ügyészségi Nyomozó Hivatal a Molnár Csabával kapcsolatos nyomozásról: vádat emeltek a korábban a K&H-ügyben nyomozó rendőrtiszt ellen. Az alezredest hivatali vesztegetéssel, államtitkosértéssel és hivatali visszaéléssel vádolják.

A hivatalos személy által elkövetett vesztegetés bűntettét akkor követte el Molnár a vádirat szerint, amikor tavaly augusztus 20-án egy autómosóban találkozott D. Zoltánnal és a szír Bassam T.-vel, akiknek pénzváltással foglalkozó vállalkozásuk volt, és elfogadott tőlük egy  néhány ezer forint értékű ajándékcsomagot. Erről azonban csak december 2-án írt jelentést, miután Salgó László országos rendőrfőkapitány erre utasította.

Államtitoksértéssel és hivatali visszaéléssel azért vádolják a nyomozót, mert miután október 7-én pénzmosásgyanúra utaló bejelentést tettek az alezredes által vezetett pénzmosás elleni osztálynál, Molnár Csaba október 22-én tájékoztatta a pénzváltókat arról, hogy bejelentés érkezett velük kapcsolatban, és azt tanácsolta nekik, visszamenőleg ők is tegyenek bejelentést a pénzmosásgyanús esetekről.

Molnár Csaba korábban osztályvezetőként aktívan részt vett a K&H-ügy nyomozásában. A Fővárosi Ügyészségi Nyomozó Hivatal hivatali visszaélés gyanúja miatt december 9-én rendelt el nyomozást az ügyében.

Molnár Csabát korábban felkérték a július 1-vel megalakult Nemzeti Nyomozó Iroda egyik osztályának vezetésére. Az alezredes korábban azonban attól tette függővé, hogy elfogadja-e a felkérést, hogy ügyében vádat emel-e az ügyészség. Végül azonban elvállalta az osztályvezetői megbízatást és a vádemeléstől függetlenül a helyén is marad.

"Végtelenül sajnálom, hogy az ügyészség a nyomozás megszüntetésének döntését nem vállalta fel, figyelemmel arra, hogy a gyanúsításban közölt gyanút egyébként kívülálló tanúk cáfolták és cáfolják, emellett a rendelkezésre álló bizonyítékok sem támasztják alá" - mondta Zamecsnik Péter, Molnár védője az MTI érdeklődésére.