Hét évre ítélték a részegen gázoló autóst

Vágólapra másolva!
A Fővárosi Bíróság hét év négy hónapos börtönbüntetésre ítélte csütörtökön azt a férfit, aki két évvel ezelőtt ittasan nyolc embert gázolt el a fővárosban. Az áldozatok közül öten haltak meg.
Vágólapra másolva!

Hét év négy hónap szabadságvesztést szabott ki jogerősen csütörtökön a Fővárosi Bíróság arra a fiatalemberre, aki ittasan nyolc embert gázolt el a fővárosban, közülük öten meghaltak. Az elítélt férfi 2002. október 12-én ittasan vezetett a Jászberényi úton, amikor gyalogosok léptek ki elé. A vezető elrántotta a kormányt, és egy buszmegállóban nyolc embert elütött: öt ukrán vendégmunkás meghalt, két személy maradandó egészségkárosodást, egy pedig súlyos sérülést szenvedett.

Első fokon a Pesti Központi Kerületi Bíróság 2003-ban hét év négy hónapos szabadságvesztés szabott ki a férfira. A védő a büntetés enyhítését kérte a csütörtöki tárgyaláson. Azzal érvelt, hogy gyorshajtást józanul is követnek el az autósok, így az alkoholfogyasztás nem volt közvetlen okozója a halálos gázolásnak. A Fővárosi Bíróság helybenhagyta és jogerőre emelte a hét év négy hónapos szabadságvesztést.