Vágólapra másolva!
Elállt a szerződéstől a Lurdy Ház, így nem épül meg a szexpláza a Ferencvárosban. Ezt Kökény Mihály népegészségügyi kormánymegbízott, a kerület országgyűlési képviselője közölte. Kökény beismerte, hogy jogszabályok nem tiltják egy ilyen központ létrejöttét, ennek ellenére szerint provokatív kezdeményezésről volt szó.
Vágólapra másolva!

Nem lesz szexpláza a Ferencvárosban - jelentette be Kökény Mihály népegészségügyi kormánymegbízott csütörtökön a kerületi egészségnapon. A bevásárlóközpont elállt ugyanis a szerződéstől - közölte Kökény, aki a kerület parlamenti képviselője. "Annak ellenére, hogy a hatályos jogszabályok nem tiltják, hogy szexcentrum jöjjön létre, mégis provokatív, példátlan kezdeményezés az, hogy olyan helyre vittek volna egy ilyen létesítményt, ahol közszolgáltatásokat nyújtó intézmények vannak, okmányiroda, földhivatal, illetve családok fordulnak meg, ahol az emberek mindennapjaikat töltik" - mondta Kökény.

"A politikának szembe kell néznie azzal, hogy ma Magyarországon van a szexuális szolgáltatások iránt igény, és van egy féllegális kínálat is, és ezt a problémát meg kell oldani ellenőrzött, kézben tartott formában" - vélte Kökény. "Ha egy vállalkozó zöldmezős beruházásként az M0-ás mögött létesítene szexcentrumot, valószínűleg nem váltott volna ki ilyen közfelháborodást" - jegyezte meg. A képviselő azonnali kérdést fog benyújtani a belügyminiszterhez, hogy megkérdezze, van-e arra mód, hogy a hatályos kormányrendeletben szereplő 200 méteres határt, amely megszabja az iskolák, templomok és az ilyen szolgáltatások közötti távolságot, ezer méterre növeljék.

Az eredeti tervek szerint a szexközpont októberben nyitott volna meg 5500 négyzetméteren, ahol ötven különböző üzlet lett volna. A beruházáshoz szükséges egymilliárd körüli összeg is összegyűlt, a vállalkozó a IX. kerületi Lurdy házban szerette volna kiépíteni a centrumot.