Dokumentumfilmet foglaltak le a Fenyő-ügyben

Vágólapra másolva!
Lefoglalta a rendőrség a Számvetés című hatrészes dokumentumfilm összes, vágatlan felvételét a Kapu című folyóirat szerkesztőségében. A húszórányi anyagot a Fenyő-gyilkossággal kapcsolatban tanulmányozzák.
Vágólapra másolva!

"Az ORFK Bűnügyi Igazgatósága hétvégén kiszállt a Kapu szerkesztőségébe és lefoglalta a Számvetés című hatrészes dokumentumfilm összes vágatlan felvételét. A több mint húszórányi anyagot a Fenyő-gyilkossággal kapcsolatban tanulmányozzák" - áll a főszerkesztő, Brády Zoltán közleményében. Mint írta, a rendszerváltásról szóló filmsorozat egyik részében a Fenyő-gyilkosságot elemzi Perczel Tamás pszichológusprofesszor, "aki a meggyilkolt médiamágnás tanácsadója és pszichológusa volt".

Brády szerint a hatrészes filmet a februári filmszemlén telt házak előtt vetítették versenyen kívül. "A rendszerváltást kendőzetlenül ábrázoló filmsorozat vetítésétől eddig minden televízióállomás elzárkózott" - állította a főszerkesztő.

Horváczy Emese, a Nemzeti Nyomozó Iroda szóvivője megerősítette a lefoglalás tényét. Hozzátette: értékelik, elemzik az anyagot, de többet nem kívánnak elmondani. Ha bűnügyileg releváns információkra bukkannak, akkor felhasználják az anyagot a büntetőeljárásban - mondta.

Fenyő János médiatulajdonost 1998. február 11-én ölte meg Budapesten a nyílt utcán a mindmáig ismeretlen tettes. Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) majdnem napra pontosan négy évvel később, 2002. február 5-én szüntette meg a nyomozást az ügyben, miután többször meghosszabbították a nyomozás határidejét. A döntést akkor azzal indokolták, hogy az ügyben nem kerültek napvilágra olyan adatok, amelyek a gyilkosság felbujtójához vagy végrehajtójához vezettek volna. Tavaly októberben ismét elrendelték a nyomozást Fenyő János meggyilkolásának ügyében, mert a rendőrség olyan új adatok birtokába jutott, amelyek elvezethetnek a megoldáshoz.