A Fenyő-gyilkosságról beszéltek a maffiaperben

Vágólapra másolva!
A Fenyő-gyilkosságot is végrehajtó albán bűnbanda kapcsolatban állt a kecskeméti maffiaper elsőrendű vádlottjával, a per egyik védett tanújának csütörtöki vallomása szerint. A perben emberölés előkészületével, fegyvercsempészettel és lőfegyverrel történt visszaéléssel vádol az ügyészség egy 11 tagú bandát.
Vágólapra másolva!

A Fenyő János vállalkozót meggyilkoló albán csoport kapcsolatban állt a fegyvercsempészési ügy elsőrendű vádlottjával - mondta a kecskeméti maffiaper csütörtöki tárgyalásán a szerb állampolgárságú védett tanú. Elmondta azt is, hogy szerinte nem ugyanaz a csoport hajtotta végre az Aranykéz utcai robbantást és Fenyő János meggyilkolását. A perben korábban egy tanúvallomásban elhangzott, hogy az Aranykéz utcai robbantáshoz is köze lehetett az első rendű vádlottnak. A védett tanú szerint az elsőrendű vádlott irányítása alatt 50-100 ember állt, többek között albánok is.

A szerb tanú vallomásában több alkalommal kitért arra, hogy a per másodrendű vádlottjával egy Tetova nevű albán személy hozta össze Magyarországon. Tetova jelenleg gyilkosság miatt tölti börtönbüntetését Magyarországon, az alvilágban Ragyás Tóni néven ismert személy megöléséért ítélték el. A szerb védett tanú elmondta még, hogy Tetova a főnökeként mutatta be neki és szerb társának a másodrendű vádlottat.

A tanú ismertette azt is, hogy a Tetova által meggyilkolt személlyel is kapcsolatban volt a maffiaper másodrendű vádlottja. Beszámolt arról, hogy miután az albán bemutatta a másodrendű vádlottnak, testőrként és egyéb megbízások végrehajtóiként alkalmazták társával együtt őket. A két szerb, de különösen a védett tanú megjelenése a bíróság előtt, azok körében, akik még nem látták őt - erős testi felépítése miatt -, kisebb megdöbbenést váltott ki.

Az elsőrendű vádlottat és tíz társát emberölés előkészületével, fegyvercsempészettel és lőfegyverrel történt visszaéléssel vádolja az ügyészség. A szerb védett tanú a nyomozati szakaszban gyanúsítottként szerepelt, de vele szemben megszüntették az eljárást, mert együttműködött a hatósággal.