Vádat emeltek Farkas Péter ellen

Vágólapra másolva!
Vádat emeltek Farkas Péter volt birkózó és két társa ellen. A gyanú szerint a sportoló és társai marihuánát termesztettek egy családi házban.
Vágólapra másolva!

Vádat emeltek egy volt ismert sportoló és két társa ellen - közölte a Fővárosi Főügyészség sajtófőnöke. Varga Jenő elmondta, hogy a budapesti X. és XVII. kerületi ügyészség jelentős mennyiségű kábítószerrel történt visszaélés bűntettével vádolja a három személyt. A vádiratot az ügyészség a Pesti Központi Kerületi Bíróságra nyújtotta be hétfőn.

A Barcelonában 1992-ben birkózó olimpiai bajnoki címet nyert Farkas Péter sportolót és két társát tavaly októberben vette őrizetbe a rendőrség. A gyanú szerint marihuánát termesztettek egy XVII. kerületi családi házban és mellékhelyiségeiben. A nyomozás jelentős mennyiségű kábítószerrel való visszaélés alapos gyanúja miatt indult.

A nyomozók több hónapos felderítés után tartottak házkutatást a házban. A sok millió forintos ráfordítással átalakított, szellőző-, párologtató- és világítóberendezéssel felszerelt helyiségekben több ezer tő marihuánát találtak.