Szünetelteti SZDSZ-tagságát Mécs Imre

Vágólapra másolva!
Szünetelteti párttagságát Mécs Imre szabad demokrata képviselő, aki 2006-ban az MSZP országos listáján indul az oszággyűlési választáson.
Vágólapra másolva!

Mécs Imre, a Szabad Demokraták Szövetsége alapító tagja csütörtökön bejelentette, hogy tagságát a következő öt évben szünetelteti a XV. Kerületi alapszervezetben, amelyhez tartozik. Erre az SZDSZ alapszabálya lehetőséget ad: jogait ezalatt nem gyakorolhatja, de kötelességei sincsenek a párt felé.

Az SZDSZ-es politikus az államfőválasztáskor a házelnök Szili Katalin jelölését támogatta, és ezzel szembe ment a szabad demokrata frakciódöntéssel. Már akkor felvetődött, hogy a párt országos listáján nem kaphat olyan pozíciót, amivel 2006-ban bejuthat a parlamentbe, és egyéni indulását sem támogatja a párt.

A képviselő november végén jelentette be, hogy a következő választosokon nem az SZDSZ, hanem az MSZP színeiben indul. Szó volt arról is, hogy a főváros első kerületének 1. számú vákasztókörzetében indítják a koalíció közös jelöltjeként, de ezt nem támogatta a körzetben szintén jelölési joggal biró II. kerületi szabad demokrata alapszervezet.

A döntése megteremti a lehetőségét annak, hogy a szocialisták országos listáján keresztül tagja legyen a következő országgyűlésnek. "Egyrészt a szociálliberális elvek, másrészt pedig '56 képviselete nagyon fontos a parlamentben" - nyilatkozta a forradalom után bebörtönzött politikus az MTI-nek.