Elutasították az ügyészség kérését, így nem helyezték előzetes letartóztatásba a K&H-ügyben gyanúsított Schönthal Henriket. A Fővárosi Bíróság ugyanis helyben hagyta a sikkasztással és pénzmosással gyanúsított férfi házi őrizetére vonatkozó korábbi bírósági döntést.

A Fővárosi Bíróság közleménye szerint házi őrizetben marad a K&H-ügyben sikkasztással és pénzmosással gyanúsított Schönthal Henrik, akit a közlemény  dr. S. H. T. -ként említ. A mostani döntés lényegében helyben hagyta a Budai Központi Kerületi Bíróság egy héttel ezelőtti határozatát, amely ellen az ügyészség fellebbezett: a gyanúsított előzetes letartózatását kérték. A bíróság határozata szerint a házi őrizet az elsőfokú bíróság tárgyalás során hozott határozatig, de legfeljebb október 8- ig tart.

Schönthal Henrik sokáig az Egyesült Államokban volt, majd szeptember 5-én, önként tért haza, miután lezárult a brókerügyben a nyomozás. Schönthalt még aznap kihallgatták, és meggyanúsították pénzmosással és bűnsegédként elkövetett sikkasztással, illetve magánokirat-hamisítással.

A Fővárosi Főügyészség gyanúja szerint Schönthal Henrik két off-shore cég "rendelkezésre jogosult tagja" volt, azaz dönthetett a cég pénzügyeiről, számláiról. A gyanú szerint Schönthal Henrik tudta, hogy a cégeken keresztülfolyt pénzek a milliárdos sikkasztással gyanúsított Kulcsár Attila által elkövetett bűncselekményekből származnak. Közreműködött abban, hogy az off-shore cégek továbbutalják a pénzt, és az ügyben meggyanúsított két szír állampolgár felvehessen összesen 6 milliárd 200 millió forint bűncselekményből származó pénzt.