Elnézést kért Gyurcsányéktól Kósa Lajos

Vágólapra másolva!
Elnézést kért korábbi, sértő kijelentései miatt a miniszterelnöktől és feleségétől Kósa Lajos kedden, a Magyar Televízió Napkelte című műsorában. Debrecen polgármestere ugyanakkor fenntartja, hogy nem volt helyes Gyurcsány Ferenc öregecskedő feleségek lecserélésére vonatkozó kijelentése.
Vágólapra másolva!

"Ezennel megkövetem Gyurcsány Ferenc urat és megkövetem a feleségét, nem akartam őket megbántani. (...) Semmilyen magánéleti problémát nem kívánok nekik, kívánom, (...) hogy éljenek boldogan" - mondta Kósa Lajos debreceni fideszes polgármester, majd hozzátette: fenntartja azt a mondatát, hogy nem helyes, ha a miniszterelnök azt mondja, hogy az öregecskedő feleségeket fiatalabbra kell cserélni.

A Demokrata című lap legutóbbi számában Kósa Lajos azt nyilatkozta, hogy "Magyarország jelenleg hivatalban lévő miniszterelnöke (...) nem tartja többre a feleségét, mint mondjuk egy hűtőszekrényt. Amit, ha nagyon megkopott, javíthatatlanul elromlott, akkor az ember valóban le szokott cserélni. Nem tudom, mit szólna Gyurcsány Ferenc ahhoz, hogyha egy nap, megfáradtan hazatérve a villájába, szemtől-szembe találná magát azzal a helyzettel, amint a kigyúrt testű fiatal kertészlegény tölti az időt Dobrev Klárával, és az asszony csak annyit mondana, hogy "megöregecskedtél, Feri".

Kósa Lajos szerint ezzel ő arra reflektált, hogy a miniszterelnök korábban azt mondta: mindenki többre-jobbra vágyik, öregecskedő feleség helyett fiatalabbra. Ez egy nagyon abszurd mondat, és nagyon leértékeli az emberi kapcsolatokat - vélte a debreceni polgármester, aki arra a kérdésre, hogy az ő mondata rossz mondat volt-e, úgy válaszolt: utólag úgy gondolja, mondhatta volna másképpen vagy szebben.