Új magyar jobboldalt ígér Dávid Ibolya

Vágólapra másolva!
"A jobboldal nagyarányú átrendeződés előtt áll" - többek között erről beszélt Dávid Ibolya, az MDF elnöke, aki "földindulásszerű változásokat" vizionált a jobboldalon. Beszédében ismét bírálta a Fideszt, és pártja ellenzéki szerepéről is beszélt.
Vágólapra másolva!

Dávid Ibolya azt kívánta a győztesnek, hogy "kellő mértéktartással és szerénységgel" viselje a győzelmét, az alulmaradó jobboldalnak pedig méltóságot kívánt a vereség elviseléséhez. "A jobboldal nagyarányú átrendeződés előtt áll, újra kell gondolni a célokat és a módszereket" - fogalmazott Dávid Ibolya, aki nem tartotta kizártnak, hogy a jövőben "földindulásszerű változások" történnek majd a jobboldalon.

Szerinte a Fidesz nem akkor vesztette el a választást, amikor a két forduló között "bűnbakot akart csinálni az MDF-ből", hanem évekkel ezelőtt. "Akkor, amikor önző hatalmi centrumot épített, amikor meghirdette a jobboldali egypártrendszert" - mondta Dávid Ibolya.

"Tízezrek álltak mellénk a két forduló között" - mondta Dávid Ibolya, aki szerint ez az MDF elvszerűségének és tisztességes politizálásának köszönhető. A pártelnök megköszönte az MDF képviselőjelöltjeinek helytállását a családjukra és rájuk nehezedő nyomás ellenére. "Megértem azokat is, akik majdnem összeroppantak a presszió alatt" - fogalmazott Dávid Ibolya.

Az MDF szavazói "nem fognak csalódni" - fogalmazott Dávid Ibolya beszédében. Szerinte a párt a következő négy évben is tartja majd magát elveihez, igyekszik majd minél nagyobb szerepet vállalni a jobboldalon. Az MDF ígérete szerint párbeszédre és konszenzusra fog törekedni, eltörli az örökösödési illetéket és megfékezi a korrupciót, valamint "új magyar jobboldal építésébe" kezd.