Tizennégy éves kábítószer-terjesztőt fogtak el Szegeden

Vágólapra másolva!
Tizennégy éves kábítószer-terjesztőt fogtak el Szegeden - közölte a rendőrség, megerősítve az RTL Klub kereskedelmi televízió híradójának információját.
Vágólapra másolva!

A szegedi és a megyei kapitányság hónapok óta dolgozott az ügyön; a kábítószer-terjesztő bandát múlt csütörtökön fogták el a Tisza-parti városban - mondta el Sövényházy Edit, a Szegedi Rendőrkapitányság nyomozója.

A kamasz fiú, aki néhány hónapja töltötte be a 14. életévét, terjesztette és fogyasztotta is a drogot; a vizsgálatnál a rendőrök több embert kihallgattak, akik a gyereknek kábítószert adtak. Többeknél házkutatást tartottak, amelynek során 50-60 gramm marihuánát, mintegy kétszázezer forint kézpénzt és kábítószer fogyasztására alkalmas eszközöket találtak a nyomozók - tette hozzá.

A fiú nem az iskolában terjesztette a kábítószert, de az iskola jelzésére indult a nyomozás, ugyanis a tanároknak feltűntek a "bandázó" gyerekek. A kamasz az eljárásban együttműködő volt, tettét megbánta; ellene kábítószer terjesztésért és fogyasztásért indult büntető eljárás. A nyomozás tovább folytatódik az ügyben, eddig tíz embert állítottak elő.

Bár a gyerekek egyre fiatalabb korban kerülnek kapcsolatba a kábítószerrel, nem jellemző a fiatalkorú terjesztők jelenléte - hangsúlyozta a nyomozó.