Navracsics még várna az árnyékkormánnyal

Vágólapra másolva!
Navracsics Tibor elméletileg lát arra esélyt, hogy a Gyurcsány-kormány nem tölti ki 2010-ig mandátumát - erről a Fidesz frakcióvezetője a Magyar Televízió Nap-kelte című műsorában beszélt. Szerinte azonban nem biztos, hogy itt lenne az ideje az árnyékkormány megalakításának.
Vágólapra másolva!

A Fidesz frakcióvezetője kedden a Magyar Televízió Nap-kelte című műsorában - többször feltett - kérdésre azt válaszolta: elméletileg lát arra lehetőséget, hogy Gyurcsány Ferenc kormánya nem tölti ki 2010-ig a mandátumát, mert ez "mindig benne van a pakliban". Navracsics Tibor ugyanakkor világossá tette: az árnyékkormány és az előrehozott választások kérdését szétválasztja.

Szerinte az árnyékkormány inkább arról szól, mikor alakul ki a magyar politikának egy olyan logikája, amikor a kormánypárt és az ellenzék egymás teljes alternatíváját jelentik, egyes területeken pedig átfogó programot nyújtanak. Így, számára az árnyékkormány az ellenzéki szerepvállalás egy szimpatikus megnyilvánulása, nem biztos, hogy ezt itt és most, Magyarországon kellene megvalósítani.

Korábbi lapértesülések szerint nincs egyetértés Navracsics Tibor és Orbán Viktor között az árnyékkormány megalakításának időpontjában. A frakcióvezető szerint valószínűleg a parlamenti ciklus közepén válhat aktuálissá a kérdés, míg a Fidesz elnöke állítólag, szűk körben kifejtette: pártjának még az önkormányzati választások előtt színre kellene lépnie az árnyékkormánnyal, amelynek miniszterelnök-jelöltje Navracsics Tibor lehetne.