Kevesebb volt a sérült szerda éjjel

Vágólapra másolva!
A hétfő vagy a kedd éjjelhez képest kevesebb ember sérült meg a csütörtökre virradóra történt randalírozásokban. Összesen 16-17 sérültet vittek kórházba, rendőr egy sem volt köztük. A hatóságok 62 embert állítottak elő, 55-öt őrizetbe is vettek.
Vágólapra másolva!

Tizenhat-tizenhét sérültet vittek kórházba a mentők szerda éjjel a Budapesten demonstrálók közül - közölte az Országos Mentőszolgálat szóvivője. A legtöbben könnyebben sérültek meg, és senkin sem kellett életmentő beavatkozást elvégezni. Két-három esetben merült fel, hogy a sebesülést esetleg könnygázgránát okozta, egy embert az arcán talált el egy ilyen lövedék. A szóvivő szerint még nőhet a sérültek száma.

A csütörtökre virradó éjjeli zavargásokban kevesebben sérültek meg, mint a korábbi napok során. Hétfő éjszaka 129, kedden 69 tüntetőt szállítottak kórházba.

A rendőrség összesen hatvankét embert állított szerda éjszaka, közülük ötvenöt embert őrizetbe is vettek rendbontás, csoportos garázdaság, hivatalos személy elleni erőszak miatt. A zavargások három éjszakája alatt összesen több mint 200-an kerültek rendőrkézre.