Lemondott a Jobbik szóvivője

Vágólapra másolva!
Vasárnap lemondott a Jobbikban betöltött tisztségeiről Novák Előd, a párt volt szóvivője és főszervezője. Döntését azzal indokolta, hogy súlyos hibának tartja a Köztársaság térre tervezett tüntetés lefújását.
Vágólapra másolva!

"A Jobbik szeptember 23-ai, Köztársaság téri tüntetésének lefújását olyan súlyos hibának - a kormányváltók cserbenhagyásának és saját pártunk tönkretételének - tartom, hogy lemondtam a Jobbikban betöltött tisztségeimről" - közölte vasárnap Novák Előd,a Jobbik volt szóvivője és főszervezője, aki azonban továbbra is a párt tagja marad.

Novák elnézést kért közleményében a rendőrségtől, amikért a Jobbik korábban a hatóság mulasztását nevezte meg okként a Köztársaság téri tüntetésük lemondása miatt, holott parkolási tilalmat rendeltek el, kordonokat és rendőri erőt is biztosítottak. A tüntetést végül a Kossuth téren tartották meg.

A volt szóvivő szerint ez felelőtlenség volt, mivel úgy véli, ezzel azt üzenték szimpatizánsaiknak: "Csináljatok, amit akartok, tüntessetek, amerre láttok!" Novákot az is zavarta, hogy a Kossuth téren "egy olyan rendezvényen kéredzkedtek fel a színpadra pártos beszéddel, ahol a szervezők többször elmondták: nem kérnek a pártokból".