Visszaperlik a Kossuth teret a tüntetők

Vágólapra másolva!
Peres úton kívánják visszakövetelni a budapesti Kossuth tér használatát a Batthyány-örökmécsesnél tüntetők, mert álláspontjuk szerint a rendőrség indokolatlanul nyilvánítja biztonsági műveleti területté a teret - mondta Gonda László, a Magyar Nemzeti Bizottság 2006 ügyvivője péntek esti tüntetésükön.
Vágólapra másolva!

A Batthyány-örökmécsesnél tartott péntek esti demonstráción felszólalt Takács András, akit a hét folyamán kizártak a Forradalmi Nemzeti Bizottmányból, illetve a demonstráció vezetői közül. A következő hetek legfontosabb feladatának a november 25-i alkotmányozó nemzetgyűlés megtartását és a Parlament körüli élőlánc megszervezést nevezte, amelynek célja az lenne, hogy megakadályozzák az országgyűlési képviselők bejutását az Országházba.

Gonda László az este folyamán közölte, hogy a rendőrség által lefoglalt tárgyak közül visszakapták a páncélszekrényt, melyben több mint 240 ezer forint készpénz volt.

Az Aulich utca elején tartott tüntetésen mintegy száz ember vett részt, ahol megjelentek a jelvény-, póló- és könyvárusok is. A demonstráció este kilenc óra után békésen befejeződött.