Portugália
ÉLŐ
Cseh Köztársaság

Mélygarázs ellen tüntettek Budapesten

Vágólapra másolva!
Ötvenen gyűltek össze szombat este Budapesten a Nagymező utcában, ahol egy mélygarázs építése ellen tüntettek civilek. Az építkezés miatt több öreg platánfát is ki kellene vágni.
Vágólapra másolva!

A terézvárosi kerület több lakója, valamint a Levegő Munkacsoport és a Védegylet közös egyesülete által hirdetett tüntetésen arra hivatkoztak, hogy a tervezett mélygarázs építési engedélye érvénytelen. Hantos Enikő, a Nagymező Utcáért Érdekvédő Egyesület egyik vezetője közölte: csak a múlt héten értesültek arról, hogy az önkormányzat a környékbeli lakók megkérdezése nélkül adott engedélyt az építtetőnek az ötszintes, 22 méter mélységű, 371 férőhelyes garázs megépítésére, amelynek munkálatai a tervek szerint már hétfőn elkezdődnének.

"Petíciót juttatunk el hétfőn a kerület jegyzőjéhez, az ügyészségre pedig beadtuk a törvényességi felügyeleti kérelmet azért, hogy ameddig a jogi félreértések nem tisztázódnak, ne kezdjék el az építkezést" - mondta a közelmúltban létrejött egyesület képviselője. Mivel értesülésük szerint a terepen nem volt előzetes geológiai felmérés, így féltik lakásaik biztonságát, valamint a Nagymező utca Király utca és Andrássy út közötti több termetes platánfa jövőjét is. A Népszabadság szombati számában arról írt, hogy a mélygarázsról szóló szerződés 2001-ben jött létre a beruházó és a kerület között, az építési engedély pedig idén vált jogerőssé. Az önkormányzat szerint minden jogi akadály elhárult azelőtt, hogy akár a fák kivágásával is megkezdődjön az építkezés.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről