Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia

Megépülhet a Nagymező utcai mélygarázs

Vágólapra másolva!
A VI. kerületi jegyző szerint nem lehet leállíttatni a Nagymező utcai mélygarázs építését. Korábban az utcában lakók kérték, hogy ne épüljön meg a sok fa kivágásával járó garázs.
Vágólapra másolva!

Nem állítják le a Nagymező utcai mélygarázs építését - döntött Deák Erzsébet, Terézváros jegyzője. A jegyző szerint ugyanis a jogszabályok nem teszik lehetővé az építkezés leállítását. Az utcában jelenleg is dolgoznak, de még nem a mélygarázst építik, hanem a vezetékeket és csatornát helyezik át.

A jegyző közleményében megemlítette azt is: az építkezés megkezdéséig az építési engedélyben szereplő állagfelmérést a kivitelező elkészítteti, ez jelenleg is folyamatban van. Nehezíti e felmérést, hogy maguk a lakók sok esetben be sem engedik az állagfelmérőt, holott ez a jegyző szerint pont az ő érdeküket szolgálná. Kiderült az is, hogy 3 milliárd forintos biztosítást kötött az építtető arra az esetre, ha az épületeket kár érné a munkálatok miatt.

Korábban az utcában lakók kérték, hogy az önkormányzat állíttassa le a beruházást. Akkor Verók István polgármester is azt kérte a beruházótól, hogy a munkálatokat ideiglenes függesszék fel.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről