Új jelöltet állít az MSZP Toller helyett

Vágólapra másolva!
Az MSZP pécsi választmánya azt javasolja a párt küldötteinek, hogy Tasnádi Péter, a Baranya Megyei Közgyűlés alelnöke legyen a szocialisták pécsi polgármesterjelöltje az önkormányzati választásokon. Tasnádi jelölése azután merült fel, hogy Toller László polgármester június 19-én autóbalesetet szenvedett és felépülése várhatóan hosszú időt vesz igénybe.
Vágólapra másolva!

A választmányi tagok többsége úgy ítélte meg, hogy Tasnádi Péter alkalmas Pécs polgármesterének. Komoly közigazgatási tapasztalatokkal rendelkező személy, akinek irányításával sikerre vihetők a városban megkezdett fejlesztések, különös tekintettel az Európa kulturális fővárosa program beruházásai - mondta el Tóth Bertalan választmányi elnök az estébe nyúló, mintegy három órán át tartott ülést követően.

Hozzátette: jelenleg Tasnádi Péter az MSZP egyetlen jelöltje, miután a napokban a helyi jelölőbizottság által javasolt Tóth Bertalan választmányi elnök, Juhász István, a párt városi elnöke, valamint Bókay Endre országgyűlési képviselő a választmányi ülésen visszalépett a jelöléstől.

A választmányi elnök hangsúlyozta: a végleges jelöltet a párt helyi szervezetének pénteken összeülő küldöttértekezlete választja meg titkos szavazással, az értekezleten azonban még bárki lehet jelölt, ha bírja a küldöttek harminc százalékának támogatását.

Az MSZP jelöltje, az 50 éves Tasnádi Péter jelenleg a megyei közgyűlés alelnöke, és még a megyei tanács apparátusában kezdett el dolgozni. A rendszerváltás után nemzetiségi-, ifjúsági- és sportügyekkel foglalkozott a megyei önkormányzati hivatalban. 1995-től tanácsadója, majd ügyvezetője volt a Phare-támogatással létrehozott Dél-Dunántúli Regionális Forrásközpontnak. 1998 óta MSZP-képviselő, négy éven át állt a megyei közgyűlés területfejlesztési bizottsága élén. 2002 óta a megyei közgyűlés szocialista alelnöke.

A keddi választmányi ülésre és a küldöttértekezletre egyébként azért került sor, mert a párt polgármesterjelöltje, Toller László június 19-én autóbalesetet szenvedett, súlyos sérülésekkel a pécsi idegsebészeti klinika intenzív osztályán fekszik, s felépülése a kezelőorvosa szerint hosszú időt vesz igénybe. Szocialista körökből származó információk szerint Toller László lehetséges utódjául az elmúlt hetekben konkréten összesen tizenegy név merült fel - írta az MTI.

[origo]/MTI