Felgyújtottak egy éttermet Komlón hétfőn hajnalban, személyi sérülés nem történt. Az ügyben rendőrségi vizsgálat indult.

Az ismeretlen elkövető, vagy elkövetők a hátsó ajtón át betörtek az épületbe, melynek padlásterében égést gyorsító anyagot locsoltak szét és lángra lobbantották. A földszinten megnyitottak két PB-gázpalackot, közelükben pedig gyertyákat gyújtottak, hogy robbanást idézzenek elő, majd távoztak - számolt be a részletekről Kispál József, Komló megbízott tűzoltóparancsnoka.

Az őrnagy elmondta, hogy a tűzoltókat hajnali két óra körül riasztották. Két autóval és nyolc fős személyzettel néhány percen belül a helyszínre értek, elzárták a gázcsapokat, elfújták a gyertyákat, majd mintegy négy órán át tartó oltási munkát követően megfékezték a padlástérben okozott tüzet. Személyi sérülés nem történt, a padlástér és a tető azonban használhatatlanná vált. A kár mintegy tízmillió forint - tette hozzá a parancsnok.

A tűzoltóság az ügyet átadta a rendőrségnek, amely nyomozást indított a gyújtogatók kézre kerítésére. Kispál József a lehetséges indítékokról a nyomozás érdekeire hivatkozva nem kívánt nyilatkozni. Az MTI információ szerint az éttermet néhány héttel ezelőtt már megpróbálták felgyújtani.