Lemondott egy fővárosi Fidesz-képviselő

2006.08.29. 11:39

Lemondott a fővárosi képviselői mandátumáról Tirts Tamás fideszes politikus. A képviselő azért adta vissza mandátumát, mert a képviselői poszt összeférhetetlen a rádiót felügyelő kuratóriumi tagságával.

Egy fővel csökkent a Fővárosi Közgyűlés Fidesz-MKDSZ frakciójának létszáma, mivel Tirts Tamás lemondott képviselői mandátumáról. A fideszes politikus azért adta vissza mandátumát, mert összeférhetetlen az önkormányzati képviselői tisztség és a Magyar Rádió Közalapítvány kuratóriumi tagsága. Ez utóbbinak Tirts a nyáron lett tagja.

Kupper András, a Fidesz budapesti elnöke elmondta: az október 1-jei önkormányzati választás előtt már nem delegálnak új képviselőt a megüresedett posztra. A hátralévő időben ugyanis már csak egy vagy két ülést tart a közgyűlés.

A Fővárosi Közgyűlésnek Tirts Tamás lemondásával 66-ra csökkent a létszáma. Az MSZP 24, az SZDSZ 16, a Fidesz-MKDSZ 15, az MDF, valamint a MIÉP-Jobbik egyaránt 5-5 képviselővel rendelkezik. Tirts Tamás 1994-től volt tagja a közgyűlésnek, ahol több cikluson át is vezette a Fidesz frakciót.