Csoportosan vitázna Tarlóssal Demszky

2006.09.06. 9:07

Két televíziós vitára készül Demszky Gábor az önkormányzati választások előtt. Az egyiken a pártok fővárosi listavezetői, a másikon pedig a főpolgármester-jelöltek vitáznának. A főpolgármester erről egy szerda reggeli tévéműsorban beszélt Tarlós István, a Fidesz által is támogatott főpolgármester-jelöltnek válaszolva, aki televíziós vitára hívta ki kedden.

Demszky Gábor főpolgármester két televíziós vitára, a listavezetők és a főpolgármester-jelöltek vitájára készül az önkormányzati választás kampányában - az SZDSZ és az MSZP által támogatott politikus erről a Magyar Televízió Nap-kelte című műsorában beszélt szerdán. Demszky Gábor arra reagált, hogy kedden Tarlós István, a Fidesz által is támogatott, független főpolgármester-jelölt nyilvános televíziós vitára hívta ki.

Demszky közölte, hogy bár Tarlós Istvánnal kettesben vitázna, mégis, szerinte minden pártnak, amely listát és főpolgármester-jelöltet állít, meg kell adni a lehetőséget, hogy televízióban ismertesse programját. A főpolgármester szerint Tarlós István menekül a listavezetők vitája elől, mert akkor fel kellene vállalnia, hogy a Fidesz jelöltje és támogatja a Jobbik is.

A főpolgármester az önkormányzati választások fővárosi esélyeit latolgatva arra hívta fel a választók figyelmét, ha Katona Kálmán MDF-es jelöltre szavaznak, akkor ezzel Tarlós Istvánt támogatják. Demszky Gábor szerint "rendkívül előnytelen lenne", ha az MDF megerősödne a fővárosban. Nem kell harmadik partner az SZDSZ és az MSZP koalíciójában - mondta.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK