Drogfogyasztó ügyvédek ellen nyomoznak

2006.11.22. 16:37

Hét személy, köztük két ügyvéd ellen is eljárást indított a rendőrség kábítószerrel való visszaélés miatt Pécsett.

A rendőrség a bűncselekmények budapesti, pécsi és szekszárdi érintettjeit két akció során fogta el, közülük négyen előzetes letartóztatásba kerültek - közölte Bális Eszter, a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense

A rendőr százados beszámolt arról, hogy a nyomozók kedden este két, a fővárosból érkezett bűnözőt követtek, akikhez Pécsett két helyi férfi csatlakozott. A rendőrök egy alkalmas pillanatban, amikor mind a négyen kocsiba akartak ülni, rajtuk ütöttek. A jármű átkutatása során egy kilogramm marihuánát találtak.

A nyomozók később egy közeli garázsba mentek, ahol kis mennyiségű marihuánát és egy vízipipát foglaltak le. A helyiségben tartózkodó két személyt, köztük egy ügyvédet, előállították.

Bális Eszter elmondta: a kábítószer fogyasztását igazoló gyorsteszt nemcsak az elfogottaknál, hanem az egyik gyanúsított védelmére később érkezett ügyvédnél is pozitívnak bizonyult, így ellene is eljárás indult.

A sajtóreferens az MTI-nek arra a kérdésére, hogy miért tartották szükségesnek a drogteszt elvégzését a jogi képviselőnél is, azt válaszolta: a rendőröknek információjuk volt arról, hogy ő is  kábítószert fogyaszt.

KAPCSOLÓDÓ CIKK