Kétszázezer forintos pénzbírsággal sújtotta a bíróság Kulcsár Attilát, mert nem jelent meg tanúskodni a Bácskai-perben. A sikkasztással vádolt volt bróker védője szerint Kulcsár azért hiányzott, mert beteg volt, amit igazolni is tud.

Kétszázezer forint pénzbírsággal sújtotta a Fővárosi Ítélőtábla Katonai Tanácsa Kulcsár Attilát hétfőn, amiért nem jelent meg a Fővárosi Bíróság Katonai Tanácsa előtt tanúként Bácskai János a maffiaellenes központ korábbi vezetőjének hivatalos személyként elkövetett bűnpártolás és gondatlanságból elkövetett államtitoksértés miatt indult büntetőügyének másodfokú tárgyalásán.

A bíró ismertette: Kulcsár jelezte, hogy beteg, ezért nem tud megjelenni a bíróság előtt. Orvosi igazolást azonban nem csatolt be a bíróságra, ezért a tanácselnök kimondta, hogy a tanú szabályszerű idézés ellenére nem jelent meg. Amennyiben a tanú nem fizeti meg a 200 ezer forintos büntetést, "ötezer forint per napi tételként" elzárás vár rá. Vagyis 40 napot kell rács mögött töltenie Kulcsár Attilának, amennyiben a pénzbüntetést nem fizeti be, illetőleg nem fellebbezi meg a bíróság végzését.

Mivel Kulcsár Attila nem jelent meg a bíróság előtt, Bácskai János büntetőperét elhalasztották. A pert várhatóan csak jövőre tárgyalják majd. Bácskai János büntetőperének másodfokú tárgyalását októberben kezdte tárgyalni a Fővárosi Ítélőtábla, ekkor döntöttek újabb bizonyítási eljárás elrendeléséről és Kulcsár Attila Bácskai Jánossal történő ismételt szembesítéséről. A Csongrád Megyei Bíróság Katonai Tanácsa februárban első fokon egy év - három évre felfüggesztett - börtönbüntetésre ítélte Bácskai Jánost, a döntés ellen azonban a vádlott fellebbezett.

Zámbó Gyula, Kulcsár Attila ügyvédje az MTI megkeresésére azt mondta: védence lebetegedett, mulasztását igazolni fogja a bíróságnak, így álláspontja szerint "valószínűleg nem kell fellebbezni a végzés ellen".