Az emberek többsége szerint mindkét félnek hasznos volt a múlt heti találkozó a kormányfő és a polgármesterek között - írja a Népszabadság a Szonda-Ipsos felmérése alapján. A kutatásból kiderül, többen vélték úgy, hpgy ezáltal közeledett egymáshoz a két oldal.

A megkérdezettek kétharmada szerint mindkét fél hasznára vált, hogy a miniszterelnök találkozott a polgármesterekkel - derül ki a Szonda Ipsos közvélemény-kutatásából, melyet a Népszabadság ismertet. A felmérés szerint a többségében ellenzéki önkormányzati vezetők és a szocialista miniszterelnök múlt heti tárgyalása enyhítette a konfliktusokat. Míg azonban a kormányoldal jelentősnek és hasznosnak, az ellenzék formálisnak nevezte az eseményt.

A közvélemény-kutatás szerint az emberek 43 százaléka úgy vélte, hogy a találkozó a két politikai oldal közeledését szolgálta, bár 31 százalék szerint csak tovább mélyültek az ellentétek.

A találkozóról az megkérdezettek kétharmada értesült, és 42 százalékuk tudta jól, hogy a kezdeményező a miniszterelnök volt. A kormányoldal hívei közül ugyanakkor többen hallottak a találkozóról, és többen tudták jól, hogy ki volt a kezdeményező.