Szonda: Félmillió új támogatót szerzett a Fidesz

Vágólapra másolva!
Mintegy félmillió új szavazó állt át a Fideszhez az utóbbi egy hónapban a Szonda Ipsos felmérése szerint - írja a Népszabadság keddi száma. Az MSZP szavazóinak csak 35 százaléka bízik pártja győzelmében.
Vágólapra másolva!

Jelentős előnyt szerzett a Fidesz az MSZP-vel szemben az elmúlt egy hónap során a Szonda Ipsos felmérése szerint, amelyet a Népszabadság közölt. Körülbelül félmillió új szimpatizánst gyűjtött be. A választásra jogosultaknak most 34 százaléka szimpatizál a legnagyobb ellenzéki párttal, míg az MSZP-vel csak 21százalék.

A szocialista párt bár nem veszített sok szavazót, de azok közül akik maradtak, jóval kevesebben gondolják úgy, hogy az MSZP esélyes lenne a győzelemre. Decemberben még a szocialista tábor fele volt optimista, most csak 35 százaléka.

A Fidesz szimpatizánsai az előző hónaphoz képest is bizakodóbbak, 80 helyett most már 89 százalék biztos benne, hogy pártja győztesként kerülne ki a választásokon. A részvételi hajlandóság is erősebb a Fidesz-szavazók körében, ugyanis ott 75 százalék menne el biztosan voksolni, a nagyobbik kormánypárt szimpatizánsai körében némi csökkenés tapasztalható.

A felmérés szerint a két kisebbik parlamenti párt közül egyik sem érné el a parlamenti küszöböt. Továbbra is az MDF vezet az SZDSZ-szel szemben, 4 százalékot szerezne, míg a szabaddemokraták 3 százalékot.