Vesztegetéssel gyanúsítanak 16 rendőrt

Vágólapra másolva!
Tizenhat autópálya-rendőrt vettek őrizetbe Borsod-Abaúj-Zemplén megyében. Azzal gyanúsítják őket, hogy egyes autómentéssel foglalkozó vállalkozóknak több megbízást szereztek pénzért cserébe.
Vágólapra másolva!

Őrizetbe vettek 16 rendőrt Borsod-Abaúj Zemplén megyében. Folytatólagosan elkövetett vesztegetés megalapozott gyanúja miatt indított ellenük nyomozást házkutatás után a Miskolci Nyomozó Ügyészség - közölte a megyei főügyész, Boholy Zoltán csütörtökön az MTI-vel.

A gyanúsítottak a budapesti székhelyű autópálya-rendőrség emődi és káli alosztályainál teljesítettek szolgálatot. A gyanú szerint hivatali helyzetükkel visszaélve rendszeresen jogtalan anyagi előnyhöz - vagy annak ígéretéhez - jutottak több autómentéssel foglalkozó vállalkozótól. Ők cserébe kizárólag ezeknek a vállalkozóknak a szolgáltatásait vették igénybe, ha baleset vagy műszaki hiba történ az M3-as számú autópályának az illetékességi területükhöz tartozó szakaszain.

A távirati iroda tudomása szerint az autópálya-rendőrség kötelékébe tartozó rendőröket kommandósok fogták el. Kihallgatásuk folyamatosan történik - olvasható a főügyész közleményében.