Lecsukják az igazgatónőt megverő apát

Vágólapra másolva!
Nyolc hónap letöltendő börtönbüntetésre ítéltek jogerősen egy férfit, aki megvert egy iskolaigazgatót. A bíróság annak ellenére döntött így, hogy korábban még az ügyészség is felfüggesztett szabadságvesztés kiszabását javasolta.  
Vágólapra másolva!

A bíróság megállapítása szerint L. András március 23-án azért ment el a nyírbogdányi Kazinczy Ferenc Általános Iskolába, hogy kérdőre vonja a tanárokat a 13 éves lánya és társai közötti durva vita miatt. Az igazgatónő arra kérte az ítélet szerint durván fellépő férfit, hogy előbb otthon mosakodjon meg, és ne a nevelőket okolja, hanem a két család oldja meg az egymás közötti konfliktust.

A felbőszült L. András - fogalmazott a bíróság - az iroda ajtaját kivágva trágár szavakkal szidalmazta az igazgatónőt, akit szembe köpött, majd többször ököllel megütött. Az esetnek szemtanúi voltak első és második osztályos gyerekek, akikben mindez rémületet keltett.

Az elsőfokú ítélet meghozatalA előtt az ügyészség és a védő is felfüggesztett szabadságvesztés kiszabását javasoltÁk, a városi bíróság azonban letöltendő börtönbüntetés mellett döntött, arra hivatkozva, hogy elszaporodtak a hasonló bűncselekmények. A másodfokú tárgyaláson a bíróság helybenhagyta ezt a határozatot.