Hét évre ítélték a lányával fajtalankodó férfit

Vágólapra másolva!
Több esztendőn át fajtalankodott saját kislányával az a pálmonostori férfi, akit jogerősen hét év fegyházbüntetéssel sújtott az ítélőtábla. A férfi mindvégig tagadta a vádat.
Vágólapra másolva!

Hét év fegyházbüntetésre ítélte a Szegedi Ítélőtábla azt a férfit, aki saját kislányát rontotta meg, majd éveken át fajtalankodott vele. Az ítélet szerint Farkas Ferenc 1983-tól együtt élt, majd később házasságot kötött egy nővel, kapcsolatukból három gyermek született. Az édesanya 1996-ban elköltözött, ettől kezdve a vádlott egyedül nevelte a három gyermeket. Bár a férfi hamarosan összeköltözött egy másik nővel, 2001 húsvétja előtt már csak a férfi és a kislány költözött egy petőfiszállási tanyára.

1999 nyarán, barátnője elköltözése után a pálmonostori lakásban - ahol csak a vádlott és a sértett tartózkodott - a férfi az akkor tízéves gyerekével fajtalankodott. A kislány a vele történteket nem mondta el senkinek.

2001 tavaszától 2002 nyaráig a vádlott a petőfiszállási tanyán erőszakoskodott az akkor már 12 éves lányával. A gyerek tiltakozása ellenére hetente több alkalommal fajtalankodott vele. A családi helyzete miatt egyébként is kiszolgáltatott lány hiába tiltakozott, az erőfölénnyel szemben, ellenállása eredménytelen maradt - olvasható az ítéletben. A férfi az ellene felhozott vádat mindvégig tagadta.

A táblabíróság "12 év alatti személy sérelmére elkövetett szemérem elleni erőszak és nevelése alatt álló személy sérelmére, folytatólagosan elkövetett szeméren elleni erőszak miatt" mondta ki bűnösnek Farkas Ferencet. Mindezért jogerősen hét év fegyházbüntetéssel sújtotta őt az ítélőtábla.