Tárki: Stabil a Fidesz előnye az MSZP-vel szemben

Vágólapra másolva!
A Fideszre az összes választó 33 százaléka, míg az MSZP-re 15 százalék voksolna a Tárki legfrissebb felmérése szerint. Az SZDSZ támogatottsága a teljes felnőtt lakosság körében mindössze egy százalék a kutatóintézet szerint.
Vágólapra másolva!

Az összes választó között kétszeres a Fidesz előnye az MSZP-vel szemben - derül ki a Tárki október 4-e és 18-a között végzett pártpreferencia-kutatásából. E szerint az ellenzéki pártra az összes választó 33 százaléka, míg a kormánypártra 15 százalék szavazna. A biztos szavazó pártválasztókon belül az ellenzéki párt támogatottsága 66 százalékon áll, míg a szocialista párté 25 százalékon.

A Tárki szerint a két nagy párton kívül egyik párt sem érné el a parlamentbe jutáshoz szükséges ötszázalékos küszöböt, ha most lennének a választások: az MDF tábora a teljes lakosságon belül két százalék, míg a pártválasztók körében négy százalék. A biztos szavazó pártválasztókon belül az SZDSZ egyszázalékos.

Egy "most vasárnapi választáson" a szavazásra jogosultak 53 százaléka venne részt biztosan.

A Medián októberi kutatása szerint a Fidesz és az MSZP szavazótáborának egymáshoz viszonyított aránya: 41:21.

A Marketing Centrum októberi felmérése alapján a választásra jogosultak 38 százaléka érzi kedvenc pártjának a Fideszt, míg az MSZP-t csak 22 százalékuk, a válaszadók 18 százalékának viszont nincs kedvenc pártja.