Két gyerek súlyosan megégett egy lakástűzben

Vágólapra másolva!
Kigyulladt egy családi ház Kiskőrösön, a tűz abban a szobában ütött ki, amelyben négy gyerek tartózkodott. A tűzoltók és a szomszédok kihozták őket az épületből, de kettőjük súlyos égési sérüléseket szenvedett.
Vágólapra másolva!

Két gyermek súlyos égési sérüléseket szenvedett, amikor tűz keletkezett családi házuk egyik szobájában szerdán délelőtt, Kiskőrösön. A gyermekek testfelületének mintegy 50 százaléka megégett, de a mentés közben az édesanya is súlyos égési sérülést szenvedett - mondta a tűzoltást végző parancsnok, Paksi Dénes alezredes.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője szerint a három- és az ötéves gyerekeket Budapestre, a Bethesda Gyermekkórházba szállították. Egyikük sérülése életveszélyes.

Paksi Dénes elmondta: az édesanya a melléképületbe ment, ahol a nagymama tartózkodott, és eddig még ismeretlen okból tűz keletkezett abban a szobában, ahol négy gyermekét hagyta. Két gyermeket a szomszédok segítségével mentettek ki a lángoló lakásból, a másik kettőt a kiskőrösi tűzoltók hozták ki az épületből. Utóbb a két másik, könnyebb sérülést szenvedett gyereket is bevitték a kiskunhalasi kórházba, megfigyelésre - közölte Győrfi Pál.

A tűz átterjedt a ház tetőszerkezetére is. Az oltásban a kiskőrösi tűzoltók mellett kalocsai és kiskunhalasi egységek is részt vesznek. Jelenleg a tűzoltás utómunkálatait végzik.