Vágólapra másolva!
Különbizottság foglalkozik a Leisztinger-féle ingatlanfejlesztéssel Újbudán. A jobboldal szerint a kerületben több gyanús ügylet történt az elmúlt időben - írja a Népszabadság.
Vágólapra másolva!

A Kopaszi-gáton zajló ingatlanfejlesztéssel kapcsolatban felmerült pénzügyi-gazdasági visszásságok feltárására vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezte az újbudai Fidesz-KDNP-frakció. A grémium a pénteki rendkívüli képviselő-testületi döntés értelmében - két hónapos huzavona után - a következő ülésen állhat fel.

A Lágymányosi-öbölben zajló beruházás mögött a szocialistákhoz közeli Leisztinger Tamás nagyvállalkozó áll, a helyi ellenzék pedig a kezdetektől vitatja a fejlesztés jogszerűségét, pénzügyi hátterét. Állításuk szerint az üzlettel egyedül Leisztinger jár jól, a kerületet viszont komoly anyagi kár érte. Ezt a helyi MSZP és az SZDSZ többször is határozottan cáfolta.

Kupper András, a jobboldal kerületi frakcióvezetője a lapnak elmondta, a bizottság másik két, pénzügyi-jogi szempontból szintén vitatható ingatlanhasznosítást is megvizsgál. Az egyik egy kamaraerdei, a másik egy madár-hegyi nagy értékű ügylet.