Nem szed vizitdíjat egy nógrádi háziorvos

2007.03.13. 15:38

Nem szedi be a vizitdíjat egy Nógrád megyei háziorvos. A Szanda és Terény községben dolgozó orvos így tiltakozik egy olyan egészségügyi rendszer kiépítése ellen, amelyben szerinte a betegek kiszorulnak az ellátásból.

A vizitdíj be nem szedésével tiltakozik egy Nógrád megyei háziorvos az új egészségügyi rendszer ellen. Az orvos úgy fogalmazott, "ez egy kétségbeesett tett, én sem vagyok forradalmár", de hozzátette, valamit tenni kell, mielőtt a helyzet visszafordíthatatlan lesz.

Rugáné Pongrácz Mária, Szanda polgármestere az eset kapcsán az MTI-nek kifejtette: fenntartóként nehéz helyzetben vannak, mert magánemberként mindenki egyetért az orvossal, viszont az esküjük szövegétől ők sem térhetnek el, és a magánvéleményüktől függetlenül az ő dolguk a törvények betartása és betartatása. Hozzátette: ha nem sikerül megoldani az ügyet, a két falu egészségügyi társulásának tanácsülését követően, össze kell hívni a két falu együttes testületi ülését.
   
Dérer István, a Nógrád Megyei Egészségbiztosítási Pénztár igazgatója azt közölte, hogy még nem vizsgálják az ügyet, mert csak kedden szereztek róla tudomást. Hozzátette: "A jogszabályokat, az eljárási rendeket be kell tartatnunk, nem vizsgálhatjuk az etikai, erkölcsi okokat. Megértjük az orvos szempontjait, de nincs mérlegelési lehetőségünk."

KAPCSOLÓDÓ CIKK