Hatalmas rendőri készültség a marihuána-rendezvényen

2007.05.13. 15:51

Jelentős rendőri biztosítás mellett, ám kevés érdeklődő részvételével zajlik a Kendermag Egyesület rendezvénye a fővárosi Margit-szigeten. A civil szervezet a marihuána legalizálása mellett demonstrál.

Kordonnal körbekerített területen, igen jelentős rendőrségi biztosítás mellett koncerteznek egymás után különféle zenekarok a Margit-szigeten. A kettő órakor kezdődött rendezvényt a Kendermag Egyesület immár ötödik alkalommal szervezte meg, hogy a marihuána törvényesítése mellett tüntessen.

A rendőrök maguknak is elkerítettek egy részt a sziget legnagyobb füves területén - jelentette az [origo] helyszíni tudósítója. Ugyanakkor feltűnően kevés az érdeklődő, ezek egy része sem az esemény miatt ment eredetileg a szigetre, de mint azt munkatársunknak elmondták, a zene odavonzotta őket.

Hogy miért van szükség a fokozott készültségre, azzal kapcsolatban az egyik rendőr elmondta az [origo]-nak, hogy tudomása szerint egy másik szervezet is tüntet majd a szigeten. A Népszabadság információi szerint ez a Jobbik Magyarországért Mozgalom lehet, amelynek aktivistái korábban már többször megzavarták a Kendermag Egyesület rendezvényeit.

Másként látja ezt Juhász Péter, a Kendermag Egysület vezetője, aki tudósítónknak azt állította: semmilyen más rendszvény nincs bejelentve, így attól sem tart, hogy rendzavarás történik. Juhász szerint este 7-8 óra köröl várható, hogy többen lesznek a demonstráción.

Az egyesületi vezető emlékeztetett rá, hogy miközben a legelső tüntetésüket kétezres ellendemonstráció kísérte, addig ma már - köszönhetően szerinte az egyre szélesebb tájékozottságnak - nincs jelentős ellenreakció. Juhász pont azt nevezte legjelentősebb eredményüknek, hogy növekszik a marihuánával kapcsolatos ismeret az országban. Az egyesületi vezető ugyanakkor sajnálja, hogy a rendezvényeiket alkalmanként látogató szabad demokrata politikusok törvénymódosításig még nem jutottak az ügyben.

KAPCSOLÓDÓ CIKK