Napokon belül kinevezik Daróczi Dávidot és Budai Bernadettet kormányszóvivőnek - írja szombati számában a Népszabadság. A lap nem jelölte meg, hogy honnan származnak információi, Daróczi pedig nem kívánta kommentálni a forrás nélküli értesülést.

Hamarosan, pár napon belül kinevezik az új kormányszóvivőket - állítja a Népszabadság. A lap szombati számában forrásmegjelölés nélkül azt írja, hogy ismét két kormányszóvivő lesz Daróczi Dávid és Budai Bernadett személyében. Daróczi jelenleg a Kormányszóvivői Iroda vezetője, Budai Bernadett pedig politológus, a Vision Consulting elemzője. Budai korábban többször bírálta a kormány kommunikációját.

Daróczi Dávid az [origo] kérdésére nem kommentálta az információt. Mint elmondta, a  Népszabadság egyáltalán nem jelölt meg forrást értesüléséhez, így azzal ő nem kíván foglalkozni.

Az MTI kormányzati forrásokból már június elején értesült olyan elképzelésekről, hogy nem egy, hanem ismét két szóvivője lesz a Gyurcsány-kormánynak. Budai Bernadett neve már akkor megjelent a sajtóban a lehetséges jelöltek között.

Az is ismertté vált, hogy a tervek szerint egy női és egy férfi szóvivője lehet a kabinetnek. A Gyurcsány kormánynak volt már két szóvivője nagyjából egy évig, 2004 októberétől, amikor László Boglár mellett Batiz András is munkába állt. 2005 szeptemberétől Batiz lett egyedül a szóvivő. Őt követte szintén nagyjából egy évre rá Danks Emese, aki hét hónapig volt a posztján.

Távozását Demcsák Zsuzsa jelölésével egy időben jelentették be, de ő a támadások miatt három héttel később, március 26-án visszalépett, még mielőtt kinevezték volna. Azóta Gál J. Zoltán, a Miniszterelnöki Hivatal államtitkára az ideiglenes kormányszóvivő.