Az orvosok mozgósítását is akadályozta a vihar

2007.06.22. 12:12

A vihar miatt nem csak áramkimaradás volt egy órán át a Heim Pál Gyermekkórházban, hanem az orvosok közötti kommunikációs rendszer is megbénult. Két esetben orvosok álltak be a leállt gépek helyett lélegeztetni a gyerekeket.

A csütörtök esti fővárosi vihar következtében leállt egy időre az áramszolgáltatás a Heim Pál Gyermekkórházban - számolt be róla az Index. Czinner Antal főigazgató-helyettes elmondta az [origo]-nak, hogy egy órán át volt áramszünet az intézményben, ami alatt a "nem éppen új állapotú", bár rendszeresen szervizelt aggregátoruk is megállt egy időre.

Emiatt két gyereknél leálltak a lélegeztetőgépek is, amelyek helyett az ügyeletes orvosok álltak be pumpával lélegeztetni a gyerekeket. "Hála istennek hepienddel zárult a történet" - állítja Czinner.

A gyerekkórháznak az ELMŰ szolgáltatja az áramot, mint azt a főigazgató-helyettes elmondta, két irányból is be vannak kötve, de mindkét irányból leállt az áramszolgáltatás. Az éjszaka egy időre a Pannon által biztosított orvosok közötti kommunikáció is megszűnt - mondta Czinner.

A kórház orvosai között kiépített, négyjegyű számmal működő rendszer lényege, hogy az ügyeleteseknek nem kell tudniuk az összes orvos kilencjegyű mobilszámát. Elég ezt az egy számot hívni, és máris elérhetik azt, akit akarnak. "Egy ideig a kórház orvosai egymást sem tudták elérni, mozgósítani az intézményen belül" - közölte a főigazgató-helyettes. Czinner elmondta, őt sem tudták felhívni a vihar alatt.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK