Bene felelősségét is vizsgálja az ügyészség

Vágólapra másolva!
Az ügyészség vizsgálja, teljesítette-e jelentési kötelezettségét Bene László akkori országos rendőrfőkapitány Révész Máriusz megverése ügyében - írta a Magyar Nemzet.
Vágólapra másolva!

Bene László előző országos rendőrfőkapitány felelősségét is vizsgálja az ügyészség a tavaly október 23-án történtekkel kapcsolatban - írta csütörtöki számában a Magyar Nemzet. Új bizonyíték került elő Révész Máriusz megveretése ügyében - nyilatkozta Futó Barnabás, az országgyűlési képviselő ügyvédje az ügy kapcsán.

A Fidesz képviselője ügyével kapcsolatban Futó úgy nyilatkozott: a Rebisz egyik tiszthelyettese tavaly október 23-án este rendőri jelentést írt arról, hogy a Dohány és a Síp utca közelében találkozott Révész Máriusszal, a Fidesz képviselőjével. A környéken szolgálatot teljesítő rendőr felismerte a vérző arcú honatyát, és megkérdezte tőle, hogyan keletkeztek a sérülései, miben lehet a segítségére.

A jelentés szerint Révész Máriusz közölte, hogy a rendőrök gumibottal megverték. A jelentésről tavaly október 31-én említést tett a parlament emberi jogi, rendészeti bizottságának együttes ülésén Bene László országos főkapitány is. Ám nem azt mondta, hogy a rendőrök verték meg a képviselőt, hanem azt, hogy Révész Máriusz rendőri intézkedés közben szerezte a sérüléseit.