Elfogultságot emlegetnek Toller ügyében

Vágólapra másolva!
A vádlott védője elfogultságot jelentett be a bíró ellen Toller László  - volt pécsi polgármester - közlekedési balesete ügyében. Szerinte a védelem hátrányba került, csak a vád tényállására figyeltek az eljárásban. A politikus 2006 nyarán szenvedett autóbalesetet, azóta kómában van.
Vágólapra másolva!

A vádlott védője elfogultságot jelentett be a bíró ellen szerdán a Toller László, Pécs volt polgármestere és gépkocsivezetője 2006 júniusában történt közúti balesetének tárgyalásán a Szekszárdi Városi Bíróságon. A védelem szerint hiába jelezték korábban, továbbra is egyoldalú maradt a aszakértői vélemény.

"A szakértői kirendelés csak a vád tényállását rögzítette, a vádlotti védekezés tényállását nem, ezért elfogultságot jelentek be, kérem, új tanács tárgyalja az ügyet" - közölte Varga Tamás, a halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétségével vádolt személygépkocsi vezetőjének ügyvédje.

Toller László 2006. június 19-én, a 61-es úton, Tamási és Dombóvár között szenvedett balesetet, gépkocsiját olyan autó szorította le az útról, amelyik egyszerre két teherautót előzött. A pécsi polgármestert szállító szolgálati kocsi sofőrje, Szőke János megpróbált kitérni, eközben leszorult az útpadkára, amely megdobta a járművet. A politikust és gépkocsivezetőjét súlyos, életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba, Szőke János július 7-én belehalt sérüléseibe.

A vizsgálat során kiderült, hogy egyikük sem használta a biztonsági övet. Toller Lászlót többször megműtötték, kezelőorvosa pedig még tavaly arról adott hírt, hogy megkezdik a beteg fokozatos ébresztését, azonban ez eddig nem sikerült. Családja otthon ápolja a politikust.