A Mátrában megjelentek a sízők

Vágólapra másolva!
Egyes budai hegyvidéki utakon már hóekéket is bevetett a Fővárosi Közterületfenntartó Zrt. az erőteljes havazás miatt. A társaság 60 gépe dolgozott azon, hogy akadálytalan legyen a közlekedés Budapesten. A Mátrában és a Bükkben már megjelentek a síelők és a szánkózók.
Vágólapra másolva!

Erőteljes havazás kezdődött vasárnap kora délután Budapest egész területén, ahol a Fővárosi Közterületfenntartó Zrt. hatvan géppel síkosságmentesíti az utakat. A budai oldalon már hóeltakarítást is végeznek.

Horváth László, a társaság helyettes szóvivője szerint a budai oldalon déli 12 óra előtt kezdődött a havazás, majd az erőteljes hóesés kiterjedt Budapest egész területére. Egyes budai hegyi utakon már hóekézni kell.

A fővárosi tömegközlekedésben csak kisebb, átmeneti fennakadást okozott a havazás. A Budapesti Közlekedési Vállalat fődiszpécsere szerint csak a hegyvidéki részeken tapad meg a hó.

Hosszabb-rövidebb ideig, kisebb-nagyobb intenzitással esett a hó vasárnap az ország északi felében is, de komolyabb fennakadást a régen látott, hirtelen jött téli időjárás nem okozott. Győr-Moson-Sopron, Vas és Veszprém megyében a lehullott néhány centiméteres hó gyorsan elolvadt.

Az Északi-középhegységben, a Mátrában és a Bükkben viszont 10-20 centiméteresre hízott a hótakaró azt követően, hogy intenzív, záporszerű hóesés kezdődött vasárnap délután. Mindkét hegységben, így a Mátra nógrádi és hevesi oldalán is téli útviszonyokra kell számítania a közlekedőknek.

Korábban a kékestetői sípályákat üzemeltető Mátra Centrum Kft. sajtófőnöke azt mondta, amennyiben folytatódik a téli sportoknak kedvező időjárás, lehetséges, hogy a tervezett december 15-e előtt megnyitják a kékesi sípályákat.