Vizsgálják a sokat autózó veszprémi alpolgármestert

Vágólapra másolva!
Egy bejelentés nyomán a rendőrök is vizsgálják Czaun János fideszes veszprémi alpolgármestert, aki a helyi MSZP szerint szabálytalanul vezette hivatali gépkocsija kilométer-nyilvántartását - írja a Népszabadság.
Vágólapra másolva!

A rendőrség is vizsgálatot indított Czaun János Veszprém alpolgármestere ügyében, aki egy bejelentés szerint többször is jogszerűtlenül használta hivatali gépkocsiját, illetve szabálytalanul vezette a menetleveleket - írja a Népszabadság. Az elfogultságot bejelentő veszprémi kapitányság helyett a balatonfüredi kapitányság nyomoz.

A lap szerint a feljelentést egy veszprémi internetes bulvárlap főszerkesztője tette, de az ügyet Hartmann Ferenc, a kisebbségben lévő helyi szocialista frakció vezetője robbantotta ki. Hartmann szerint a kilométer-elszámolás számos furcsaságot tartalmaz: a Veszprém-Budapest távolságot néha 500, sőt 800 kilométerben jelölte meg, és tavaly karácsonykor 400, szilveszterkor több mint 800 kilométert autózott hivatali teendőket intézve - Hartmann szerint. Ezenkívül szerepelt az elszámolásban egy júniusi országos polgárőr-találkozón való részvétel is, amit azonban meg sem tartottak - írja a lap.

Az ügyben Debreczenyi János, a város fideszes polgármestere is belső vizsgálatot rendelt el. Czaun János a lappal azt közölte, kinevezése óta kizárólag hivatali célból vette igénybe a szolgálati autót, a felvetett furcsaságokat nem kommentálta. Szerinte a szolgálati járművel tavaly ősz óta megtett 11 ezer kilométernél jóval többet autózott hivatalos ügyekben a saját kocsijával - olvasható a Népszabadságban.