Nyugodt építkezést tervez Gyurcsány 2008-ra

Vágólapra másolva!
A nyugodt építkezés éve lesz 2008 Gyurcsány Ferenc szerint, aki az MSZP elnökségének kétnapos egri ülése után azt is bejelentette, hogy tavasszal országos pártértekezletet tartanak a szocialisták. A kormányfő szerint azért csalódottak sokan, mert 2007-ben a reformok eredményei még nem voltak érzékelhetők, miközben a terhek növekedtek. A Fidesz szerint a miniszterelnök és az MSZP elnöksége elveszítette józan ítélőképességét.
Vágólapra másolva!

Az idei évben az MSZP politikájának fő iránya nem változik, a hangsúlyok módosulnak, 2008-ban a nyugodt építkezés programját valósítjuk meg - közölte Gyurcsány Ferenc a párt elnökségének kétnapos ülése után Egerben vasárnap. Az idei cél, hogy növekedjen a hétköznapi élet biztonsága és segítsék a polgári modernizációt - tette hozzá.

A miniszterelnök szerint 2007 kétarcú év volt, mert egyrészt javult a közpénzügyek helyzete, kimutathatóan csökkent a feketemunka, elkezdődtek fontos változások, másrészt viszont növekedtek a lakosság terhei, fokozódott a bizonytalanság és ez sokakat csalódással tölt el. Mint mondta, az átmenetileg megugró infláció miatt, átlagosan 4-5 százalékkal csökkentek a jövedelmek és az elkezdett reformok eredményei a többség számára még nem érzékelhetőek. Vagyis miközben a konfliktus már érzékelhető, az eredmény még kevésbé - magyarázta Gyurcsány.

A pártelnök-kormányfő kérdésre válaszolva elmondta: a népszavazási kampány politikai koordinátora Juhász Ferenc szocialista elnökhelyettes lesz. Az egri ülést követően Gyurcsány Ferenc azt is bejelentette, hogy az MSZP tavaszra országos pártértekezletet hív össze, hogy elemezzék, értékeljék a kormány és a baloldali közélet állapotát, valamint javaslatokat fogalmazzanak meg a következő két évre.

Szijjártó Péter, a Fidesz szóvivője szerint Gyurcsány Ferenc és az MSZP elnöksége elveszítette józan ítélőképességét. A kormányzati alkalmatlanság és hazugságok miatt Magyarország egyre mélyebb szociális válságban vergődik, az emberek egyre nehezebben élnek, egyre több család kerül abba a helyzetbe, hogy a hónap végén bevételeik nem fedezik kiadásaikat - reagált a miniszterelnök szavaira közleményében az ellenzéki politikus.