Gyurcsány ellen tüntettek Egerben

Vágólapra másolva!
Be nem jelentett demonstrációt tartottak szombaton annál az egri szállodánál, ahol az MSZP az elnökségi ülését tartotta. A körülbelül 30 tüntető a rohamrendőrök felszólítására szétszéledt. Az MSZP vezetése arról tanácskozott, hogy milyen kampányt folytassanak a Fidesz által kezdeményezett népszavazások ügyében.
Vágólapra másolva!

Rendőri felszólításra vonultak el azok a tüntetők, akik szombat este annál az egri szállodánál demonstráltak, amelyben az MSZP kétnapos országos elnökségi ülését tartja - közölte az a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság. A körülbelül harminc, kereplővel és trombitával felszerelt tüntető azt kiabálta: "Gyurcsány takarodj!".

A rendőrség többször is felszólította a tüntetőket, hogy hagyják el a helyszínt, mivel a demonstrációt nem jelentették be. A demonstrálók sérelmezték, nem tudták előre, hogy Gyurcsány Ferenc a városba érkezik. A szálloda előtt 15 sisakos és pajzsos rohamrendőr sorakozott fel. A tüntetők végül a többszöri felszólításra szétszéledtek, közülük szabálysértés miatt egy főt állított elő a rendőrség.

A szombati egri tanácskozáson az MSZP elnöksége a várakozásoknak megfelelően Juhász Ferenc elnökhelyettest nevezte ki a népszavazási kampány politikai koordinátorának. Az MTI szerint az ülésen a szocialisták megvitatták azt is, hogy milyen kampányt folytassanak a Fidesz által kezdeményezett népszavazás ügyében. Erről Szigetvári Viktor, az MSZP volt kampányfőnöke tartott előadást, aki Gyurcsány Ferenc felkérésére vállalta el, hogy segíti a párt felkészülését.