Legyőzte Kellert a fideszes jelölt Törökbálinton

Vágólapra másolva!
Alulmaradt a szocialista Keller László a fideszes Turai Istvánnal szemben a törökbálinti időközi polgármester-választáson az előzetes adatok alapján. Az októberben feloszlatott képviselő-testületbe is új tagokat választottak. A helyiek több mint fele ment el voksolni.
Vágólapra másolva!

Turai István, a Fidesz-KDNP jelöltje nyerte meg az időközi polgármester-választást Törökbálinton az MSZP és a Civil Fórum Egyesület által támogatott Keller Lászlóval szemben - közölte az előzetes adatok alapján vasárnap este a város jegyzője, Dorka Ágnes. A részvételi arány 51,63 százalékos volt.

Az előzetes adatok szerint Turai István 2953 szavazatot kapott, amíg Keller László eddigi polgármesterre 2226-an voksoltak. Megválasztották a 18 tagú képviselőtestületet is, az ezzel kapcsolatos adatok feldolgozása azonban még nem fejeződött be - tette hozzá a jegyző.

Törökbálinton azért tartottak vasárnap időközi választást, mert az ellenzéki többségű képviselőtestület tavaly október 25-én feloszlatta magát arra hivatkozva, hogy a testület munkája nem elég hatékony. Így Keller László szocialista polgármester megbízatása is lejárt.

Kihívója, Turai István az előző ciklusban volt a Pest megyei város polgármestere, a tavalyi választáson őt váltotta fel a polgármesteri székben Keller László, aki viszont most maradt alul riválisával szemben.

Keller országosan ismert szocialista politikus, bár az utóbbi években ritkábban szerepelt. Először azzal szerzett magának hírnevet, hogy keményen bírálta az Orbán-kormányt a szerinte korrupciógyanús ügyei miatt, majd 2002 után közpénzügyi államtitkár lett a Medgyessy-kormányban.