Vágólapra másolva!
Zuschlag János vallomást tett a Bács-Kiskun megyei főügyészségen - erősítette meg az [origo]-nak a csalással gyanúsított egykori szocialista képviselő ügyvédje, Kovács Gábor. Kovács pénteken egyeztet védencével a vallomás részleteinek nyilvánosságra hozataláról.
Vágólapra másolva!

Vallomást tett Zuschlag János kedden a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség előtt - erősítette meg az [origo]-nak a Magyar Hírlap információját Zuschlag védője, Kovács Gábor. Eszerint a bűnszervezetben elkövetett csalással gyanúsított Zuschlag hosszú idő után részletes, feltáró és önmagára nézve is terhelő vallomást tett.

Kovács Gábor részleteket nem árult el a vallomásról. Azt mondta, pénteken egyeztet védencével arról, hogy mit hozzanak nyilvánosságra a vallomásból. A kihallgatás egyelőre nem folytatódik. Zuschlag Jánost kihallgatta az ügyészség, a gyanúsított vallomást tett, de annak tartalma nem nyilvános - közölte Szabó Ferenc, a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség főügyészhelyettese is.

Zuschlag Jánost, az MSZP volt országgyűlési képviselőjét, a kiskunhalasi szervezet korábbi elnökét, az MSZP megyei szervezetének volt ügyvezető elnökét - társaival együtt - különösen nagy kárt okozó, bűnszervezetben elkövetett csalással gyanúsítják.

Az ügyben a nyomozás egy rutinvizsgálat után indult, amelynek következményeként 2005-ben a Kiskunhalasi Városi Ügyészség indított vizsgálatot számviteli fegyelem megsértésének alapos gyanújával, több alapítvány és egyesület pályázatokon nyert pénzeinek felhasználása miatt.

A nyomozás során kiderült, hogy a vizsgált egyesületek és alapítványok, mintegy 50 millió forint pályázaton nyert pénz rendeltetésszerű használatával nem tudnak elszámolni. Az ügyben többek között Gyurcsány Ferenc miniszterelnököt is kihallgatták.