Gyerekeket szállító román busz fordult árokba

Vágólapra másolva!
Egy ember életveszélyesen megsérült, amikor egy romániai kisbusz árokba borult Vas megyében péntek reggel. A balesetnek összesen 17 sérültje van, közülük három súlyos, egyikük gyerek. A buszon sok középiskolás korú fiatal utazott, közülük 13-an sérültek meg. Lehet, hogy a sofőr fáradtsága okozta a balesetet.
Vágólapra másolva!

Egy ember életveszélyesen, három súlyosan megsérült, amikor egy román felségjelű kisbusz egy négy méter mély árokba fordult és felborult péntek reggel a 8-as számú főúton Rönök és Vasszentmihály között. A buszon sok középiskolás korú gyerek utazott, közülük 13-an sérültek meg. A buszon 24-en utaztak.

"Tizenhét embert láttunk el a baleset helyszínén, közülük egy életveszélyesen megsérült, őt mentőhelikopter szállította a szombathelyi Markusovszky Kórházba" - közölte Puskás Tivadar, a Nyugat-dunántúli Regionális Mentőszervezet orvos-igazgatója. A sérültek között 13 középiskolás korú fiatal van, az életveszélyes sérült valószínűleg az egyik kísérő tanár. Egy gyerek is súlyosan megsérült. A sérültek egy részét a körmendi, másik részét pedig a szombathelyi kórházba szállították a mentők - mondta.

A súlyos sérült - egy középkorú nő - állapota váláságos, rajta péntek délelőtt műtétet hajtanak végre hasi vérzés miatt. A buszsofőr csigolya- és szegycsonttörést szenvedett, őt is megműtik. Egy tizenéves lányt és egy középkorú nőt törésekkel kezelnek.

A Vas megyei katasztrófavédelem szerint a busz romániai Hunyad megyéből indult, és Velencébe tartott. A rendőrség mág nem tudta megállapítani a baleset pontos okát, de nem zárták ki, hogy a fáradtság, illetve a vezető pillanatnyi elalvása is közrejátszhatott.

A baleset miatt teljesen lezárták a 8-as főutat, amit várhatóan csak majd délután fél kettő körül oldanak fel. Addig Csörötnek és Szentgotthárd felé terelik a forgalmat.