Kufárkodik az új székházra vágyó rendőrség

Vágólapra másolva!
Állítása szerint spórolna az új rendőrpalota megépítésével az Országos Rendőr-főkapitányság, a 20 ezer négyzetméteres központ ugyanis a becsléseik szerint kevesebből kivitelezhető, mint amennyit az oda költöztetett rendőri szervek eladásra szánt ingatlanjai érnek. A közbeszerzést még nem írták ki, a Teve utcai székház marad.
Vágólapra másolva!

Bőven futja az új rendőrcentrumra azoknak a hatósági ingatlanoknak az árából, amelyek az egy helyre költözéssel feleslegessé válnának - legalábbis így kalkulál az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK). Sőt, 130 millió így még meg is maradna: az eladásra szánt rendőri ingatlanok értékbecslés szerinti forgalmi értéke 6, 729 milliárd forint, míg a négyszintes, 20 ezer négyzetméteres új rendőrségi irodaház megépítésének becsült összköltsége 6,599 milliárd - derül ki a rendőrségtől kapott adatokból.

Február végén erősítette meg az ORFK a lapértesülést, amely szerint új rendőrségi épületet húznak fel a Készenléti Rendőrség Kerepesi úti bázisán. Ide költözne a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) és a Rendvédelmi Szervek Védelmi Szolgálata (RSZVSZ), amelyek jelenleg Pesten, az Aradi, illetve az Ó utcában működnek. Az átköltözés a Teve utcai székházat nem érinti - közölték.

Az új, közös irodaépület kiviteli tervei már elkészültek, azt viszont még nem tudták megmondani, az építésre mikor írják ki a közbeszerzési eljárást, mert ez csak a Magyar Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanács jóváhagyását követően történhet meg. Kérésünkre az új rendőrpalota látványtervét is megmutatták, az épület pinceszintből, földszintből és még négy emeletből áll majd, és mintegy 20 ezer négyzetméteres lesz.