12 milliós prémiummal távozik a volt BKV-vezér

Vágólapra másolva!
Most már biztos: nem kap végkielégítést Antal Attila távozó BKV-vézérigazgató. A volt vezető ugyanakkor már felvette a tavalyi évre megállapított 12 milliós prémiumát, ami mellett a március 25-éig járó havi fizetését és az utáni táppénzét is megkapja majd.
Vágólapra másolva!

Végkielégítés nélkül, március 25-i hatállyal távozik posztjáról Antal Attila, a BKV vezérigazgatója - nyilatkozta Somlyódy Csaba, a Fővárosi Közgyűlés Gazdasági Bizottságának MSZP-s elnöke. A Főpolgármesteri Kabinet hétfőn tudomásul vette a vezérigazgató újabb, immár a harmadik felmondási levelét - mondta. Nyáry Krisztián, a Városháza kommunikációs igazgatója szerint a főpolgármester egyetért azzal, hogy a vezérigazgató minden végkielégítéséről lemondott.

Somlyódy közölte, hogy a gazdasági bizottság várhatóan kedden dönt Antal Attila közös megegyezéses távozásáról. E szerint a vezérigazgató végkielégítés nélkül, a március 25-ig esedékes 1,5 millió forintos havi munkabérével, illetve az az után járó táppénzzel távozik posztjáról. A tavalyi évre megállapított 12 millió forintos prémiumára jogosult a cégvezető, aki az elnök ismeretei szerint a napokban már fel is vette ezt a pénzt. Somlyódy elmondta azt is, hogy a kabinet egyetértésével a gazdasági bizottság pályázatot ír ki a BKV vezérigazgatói posztjára.

Antal Attilát 2006 decemberében Hagyó Miklós (MSZP) főpolgármester-helyettes személyes javaslatára, pályázat nélkül választotta meg a Fővárosi Közgyűlés, 2007 januárjától 2011. május 31-ig a BKV vezérigazgatójának. Kinevezését a kormánypártok mellett támogatta a Fidesz és az MDF is, csupán a KDNP nem szavazta meg azt. Antal Attila egészségi problémái miatt először március 9-én kezdeményezte felmentését, amit 25-én megerősített.