Most már talán átvezetik az 1-es villamost Budára

Vágólapra másolva!
Régóta tartó ígérgetés után most talán tényleg megvalósul az a terv, hogy az 1-es villamos vonalát átvezetik Budára a Lágymányosi hídon. Demszky Gábor főpolgármester jelentette, hogy hogy 44 milliárd forintból hosszabbítanák meg az 1-es és a 3-as villamos vonalát. A főváros EU-s pénzből szeretné fedezni a beruházás költségeinek nagyobbik részét.
Vágólapra másolva!

44 milliárd forintból újítaná fel és hosszabbítaná meg Budapest az 1-es és 3-as villamos nyomvonalát, és új szerelvényeket is vásárolna, ha az unió támogatja a pályázatát. Erről Demszky Gábor főpolgármester beszélt sajtótájékoztatóján.

Az unió a költségek több mint 70 százalékát, 33 milliárd forintot biztosítana a fejlesztéshez, melynek keretében az 1-es villamos nyomvonalát a Lágymányosi hídon keresztül átvezetnék Budára, a 3-as vonal pedig elérné a ráckevei HÉV-et.

Az uniós pályázat benyújtásáról a jövő héten dönt a Fővárosi Közgyűlés.

Az 1-es és a 3-as villamos meghosszabbítását már sok éve tervbe vették. A Lágymányosi hídon már átadásakor ott volt a majdani villamossínek helye. A meghosszabbított vonalú 1-es villamos szerepel a Podmaniczky-tervben is.