Félpályás forgalomlassítás az M6-os építése miatt

Vágólapra másolva!
Forgalomlassító demonstrációt tartanak hétfőtől a Tolna megyei Szálkán a helybeliek a földszállító teherautóknak az M6-os autópálya építése miatt megnövekedett forgalma elleni tiltakozásul. A demonstráció július 30-ig ünnepnapok kivételével minden nap 9-17 óráig tart.
Vágólapra másolva!

Az 56-os utat Bonyháddal összekötő alsóbbrendű úton tíz-tizenöt személyautóval zárják le a fél útpályát a szervezők, akik a naponta több száz teherautó okozta megterhelés miatt tiltakoznak.

Bartus Zsolt a demonstrálók nevében azt nyilatkozta: két magánszemély eladta a földterületét kitermelésre az autópályát építő cégnek, ahonnan hordják a földet kamionokkal naponta többször fordulva azon a keskeny hegyi szerpentinúton, amely az ott élők közlekedésére szolgálna. A tiltakozók hiányolják egy szervizút kiépítését, ahol a munkagépek nem okoznának kárt, és az út helyreállítását követelik.

Rimai Rudolf, a megyei közútkezelő igazgatója a demonstrálók felvetéseire azt nyilatkozta, hogy a Colas Hungária úgy kapta meg a kezelői hozzájárulást, hogy el kellett végeznie 600 méter hosszan a szerpentin teljes szélességű aszfaltozását. Tájékoztatása szerint májusban felfüggesztették a szállítást és elrendelték az útjavítást, amikor újabb hibák keletkeztek, újra el kellett végeznie a cégnek a foltszerű javításokat.

Amennyiben további hibák keletkeznek, ki fogják javítani, egyébként a két kitermelő hely egyikéről szervizúton szállítják a földet, a másikról nem tudják ezt megközelíteni - tette hozzá.