Interneten keresett segítőket öngyilkosságához egy lány

Vágólapra másolva!
Budaörsön akart öngyilkosságot végrehajtani az a lány, aki interneten keresett segítőket tettéhez. A lány öngyilkosságára készülőket elfogták.
Vágólapra másolva!

Az interneten keresett közreműködőket sikertelen öngyilkosságához egy budaörsi lány - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság (PMRFK) pénteken.

A PMRFK szerint november 8-án hajnalban Budaörsön, a Kőhegyi kápolna melletti sziklás területen két fiatalkorú segített a lány öngyilkossági kísérletében, aki az interneten kutatta fel segítőit. Egyikük nagykovácsi lakos, akit társával együtt kihallgattak az üggyel kapcsolatosan. A rendőrség öngyilkosságban való közreműködés miatt indított büntetőeljárást ismeretlen tettesek ellen.

A közlemény szerint a PMRFK Bűnmegelőzési Osztálya december 16-án a budaörsi városházán tájékoztató előadást tart a témában érintett szakemberek bevonásával, amelyre szülőket, pedagógusokat és minden érdeklődőt várnak.

A rendőrkapitányság sajtóügyeletese hétfőre igért bővebb tájékoztatást, így azt sem tudni egyelőre, hogy milyen internetes fórumon ismerkedhettek össze a fiatalok.